Ongenode parachutist deert Inter en De Vrij niet, rood voor Kluivert bij Roma

Juventus is al acht jaar achtereen de kampioen van Italië en staat ook nu weer bovenaan in de Serie A, maar Stefan de Vrij blijft met Internazionale goed in het spoor van de ploeg van Cristiano Ronaldo en Matthijs de Ligt.

Door zondag de uitwedstrijd tegen Sassuolo met 4-3 te winnen, bedraagt de achterstand van de ploeg van trainer Antonio Conte op Juventus nog altijd slechts een punt. Inter won dit seizoen al zijn duels, behalve de topper tegen Juventus begin deze maand.

Parachutist onderbreekt penalty

De wedstrijd tegen Sassuolo werd aan het einde van de eerste helft onderbroken, net toen Romelu Lukaku een penalty wilde nemen. Tot ongeloof van spelers en publiek landde er opeens een man met een parachute op het veld.

Nadat de ongenode gast was verwijderd, schoot Lukaku de penalty binnen. Het was zijn tweede goal van de middag, waarmee hij Inter een 3-1 voorsprong bezorgde.

Ploeggenoot Lautaro Martínez scoorde ook twee keer; twintig minuten voor tijd schoot hij net als Lukaku een strafschop binnen. Daarna liet Inter Sassuolo nog wel terugkomen tot 4-3, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

Onhandig rood voor Kluivert

AS Roma raakte verder op achterstand met het vierde gelijkspel van het seizoen, 0-0 bij Sampdoria. Justin Kluivert kreeg in de slotfase na onhandig inkomen op Nicola Murru zijn tweede gele kaart en moest het veld veld verlaten.

Roma heeft na acht wedstrijden negen punten achterstand op koploper Juventus en staat zesde. Juve won zaterdag de thuiswedstrijd tegen Bologna met 2-1.

AC Milan zag in de extra tijd de overwinning door de vingers glippen tegen Lecce (2-2), de volgende teleurstelling voor de gevallen grootmacht.