Bekijk de samenvatting van PEC Zwolle - ADO Den Haag Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

In een eredivisieduel dat niet echt kon boeien, heeft PEC Zwolle thuis met 3-1 gewonnen van ADO Den Haag. Bij aanvang van het eredivisieduel hadden beide ploegen al vier wedstrijden niet meer gescoord.

Al vroeg in de wedstrijd hielp Michiel Kramer zijn ADO van de nul af. Hij werd bediend door Dion Malone en tikte als een ware spits de bal langs doelman Xavier Mous: 1-0.

PEC Zwolle had het de eerste twintig minuten moeilijk in eigen huis en kreeg na een half uur pas de eerste kans van de wedstrijd. Vito van Crooy werd met een steekpass bediend door Yuta Nakayama, maar zijn inzet was te slap om doelman Luuk Koopmans te verontrusten.

ADO-speler Dion Malone in duel met Pelle Clement en Gustavo Hamer Pro Shots

Dat deed Illias Bel Hassani daarna wel. Normaal is hij vooral aangever, maar nu kopte Bel Hassani feilloos (en ongehinderd) binnen uit een voorzet van Mustafa Saymak. Daardoor was ook PEC na vier doelpuntloze duels weer succesvol en was de ruststand in Zwolle 1-1.

De tweede helft leverde niet veel kansen meer op. Toch was het nog even schrikken voor PEC toen Kenneth Paal een voorzet op zijn bovenarm zag komen. Videoscheidsrechter Christiaan Bax keek naar de situatie, maar oordeelde dat het geen penalty was.

Klutssituatie

Bax moest even later weer worden ingeschakeld bij een doelpunt van Reza Ghoochannejad, waarbij mogelijk sprake was van buitenspel en een overtreding op doelman Koopmans. Ghoochannejad speelde de hele wedstrijd onopvallend, maar na een vreemde klutssituatie en een positieve beslissing van de VAR maakte hij wel de 2-1.

Reza Ghoochannejhad viert zijn doelpunt met Mustafa Saymak Pro Shots

Pelle Clement gooide de wedstrijd uiteindelijk in het slot. Vlak voor tijd sprintte hij de diepte in, werd keurig bediend door Gustavo Hamer en liep simpel langs doelman Koopmans: 3-1.

Daardoor staat ADO voorlopig voorlaatste in de eredivisie. ADO-trainer Alfons Groenendijk sprak na afloop dan ook van een crisis in Den Haag. "De stand liegt niet", aldus Groenendijk. "Ik voel dat ook wel en we zijn dit met ADO niet gewend de laatste jaren, maar het gebeurt nu wel."

"Als trainer ben ik daar verantwoordelijk voor, daarom verwijt ik de spelersgroep niets. Ik kijk naar mijzelf."

Op de vraag of het ook te maken heeft met 'al het gedoe in de directie van ADO' is Groenendijk duidelijk. "Nee. Het is bovendien erg goedkoop om dan naar de directie te schuiven. Ik heb daar totaal geen last van. We winnen nu gewoon niet genoeg wedstrijden."

Wedstrijdstatistieken van PEC Zwolle-ADO Den Haag

STER reclame