Marc Márquez komt met een wheelie over de finish AFP

De Spanjaard Marc Márquez heeft zijn zesde wereldtitel in de MotoGP nog meer glans gegeven door de Grand Prix van Japan op zijn naam te schrijven.

Het was voor de Honda-coureur, die in totaal acht wereldtitels op zijn erelijst heeft staan, al de tiende zege van dit seizoen in zestien GP's. Márquez controleerde de race op het circuit van Motegi van start tot finish. Hij hield de revelatie van dit seizoen, Fabio Quartararo, en Andrea Dovizioso achter zich.

Moto2

Márquez' jongere broer Álex moest in de Moto2 genoegen nemen met de zesde plaats. Hij staat met nog drie GP's op het programma nog wel bovenaan in de WK-stand, 36 punten voor de Zwitser Thomas Lühti. Die werd achter de Italiaanse winnaar Luca Marini tweede in Japan. De Nederlander Bo Bendsneyder finishte als zestiende.

Broers Márquez stelen de show bij Grand Prix van Japan Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

In de Moto3 zette Lorenzo Dalla Porta op Motegi een forse stap richting de wereldtitel. De Italiaan troefde de Spanjaard Albert Arenas met miniem verschil af. Dalla Porta heeft in het WK-klassement een voorsprong van 47 punten op de Spanjaard Arón Canet, die door een val de race niet voltooide.

STER reclame