Trump tijdens een eerdere G7 AFP
NOS Nieuws Buitenland

G7 toch niet naar Trump-resort

De Amerikaanse president Trump gaat de G7 van volgend jaar toch niet houden op een van zijn eigen golfresorts. "Vanwege de gestoorde en irrationele vijandelijkheid van de media en Democraten zien we ervan af", twitterde de president.

Trump maakte eerder deze week bekend dat hij de jaarlijkse bijeenkomst van de belangrijkste industrielanden op zijn resort Doral in Florida wilde houden. Volgens hem was daar voldoende plek, ligt het landgoed dicht bij een internationale luchthaven en kan het makkelijk beveiligd worden.

Er kwam onmiddellijk kritiek op het besluit, ook vanuit zijn eigen partij. Hoewel Trump de top tegen kostprijs wilde houden, vond men dat de bijeenkomst hem gratis publiciteit voor zijn hotelketen zou opleveren.

Ik dacht dat ik iets goeds deed voor het land,

President Trump

De chef-staf van het Witte Huis bezwoer dat Trump helemaal niet beter wordt van het voorstel. "De familie Trump heeft zijn geld verdiend voordat ze de politiek in gingen." Zelf voegde Trump eraan toe: "Ik dacht dat ik iets goeds deed voor het land".

Trump denkt er nu over na om de top, van 10 tot 12 juni volgend jaar, op het presidentiële buitenverblijf Camp David te houden.

STER reclame