Vroege goal Vrousai is drie punten waard voor Willem II in Enschede

Bekijk de samenvatting van FC Twente - Willem II

Onder toeziend oog van het kersverse erelid Kees Rijvers (93) is FC Twente er niet in geslaagd thuis te winnen van Willem II. In Enschede werd het 0-1.

Beide ploegen begonnen aanvallend en de bezoekers werden snel beloond. Freek Heerkens vond Marios Vrousai met een afgemeten voorzet en de Griekse middenvelder kopte raak: 0-1.

De thuisploeg speelde achterin slordig, creëerde niet meer dan een paar halve kansen en mocht doelman Joël Drommel danken dat het voor rust bij één tegentreffer bleef.

Scheidsrechter: 'Dit is geen vuistslag, Vuckic maakt zich breed'

Sterker Twente na rust

FC Twente kreeg in de tweede helft meer vat op het duel, maar schoten van Keito Nakamura en invaller Lindon Selahi misten overtuiging. De Tukkers hadden aan de andere kant van het veld geluk toen Calvin Verdonk de eigen paal raakte.

Willem II moest in de slotfase ver terug en ontsnapte in blessuretijd aan de 1-1, toen Haris Vuckic onbedoeld een inzet van Queensy Menig over de lat kopte.

De Tilburgers hielden stand en staan voorlopig op een keurige zesde plaats in de eredivisie.