Heerenveen trakteert AZ in doelpuntenfestijn op tweede nederlaag

Bekijk de samenvatting van AZ - sc Heerenveen

AZ is in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen tegen de tweede competitienederlaag van het seizoen aangelopen. In Den Haag werd het 4-2 voor de Friezen, die nu drie eredivisiewedstrijden op rij hebben gewonnen.

Ajax-huurling Sven Botman kopte Heerenveen op voorsprong uit een hoekschop van Joey Veerman. Het was de eerste treffer voor de lange verdediger in de eredivisie.

AZ, dat zonder de geschorste Myron Boadu aantrad, werd daarna steeds sterker en Ron Vlaar zorgde met een kopbal uit een corner van aanvoerder Teun Koopmeiners voor de gelijkmaker. Waar AZ vervolgens dacht aan het bouwen aan een voorsprong ging Heerenveen echter met een 3-1 voorsprong rusten.

Rodney Kongolo scoorde met een droog schot voor zijn eerste treffer voor de Friezen en Jens Odgaard tikte in blessuretijd binnen na een doorgekopte corner.

Direct na rust bracht Calvin Stengs de spanning terug in de wedstrijd door na een fraaie passeerbeweging via de handen van Heerenveen-keeper Warner Hahn de 2-3 binnen te knallen.

Daarna domineerde AZ weer en loerde Heerenveen op de counter. De 3-3 hing in de lucht, maar Kongolo kopte bij een counter via Koopmeiners raak voor de 2-4. AZ probeerde het daarna nog wel, maar kon zijn eerste thuisnederlaag niet voorkomen.

De Alkmaarders, die tegen Heerenveen net zoveel tegengoals kregen als in de negen wedstrijden ervoor, zagen later op de avond Vitesse langszij komen. De Arnhemmers, de andere ploeg waar AZ dit seizoen van verloor, speelden uit bij VVV-Venlo en wonnen met 4-0.