De politie in het Amerikaanse Portland, in de staat Oregon, heeft opvallende beelden naar buiten gebracht van een incident in een schoolgebouw, in mei van dit jaar. Toen drong de 19-jarige Angel Granados-Diaz met een wapen de middelbare school binnen. Even later knuffelde hij met coach Keanon Lowe.

Bekijk de beelden hieronder:

Bewakingsbeelden: wapen afgepakt dankzij omhelzing

Uit politieonderzoek bleek dat de 19-jarige Granados-Diaz in de school een zelfmoordpoging deed, maar dat het wapen niet afging. Football- en atletiekcoach Lowe wist buiten beeld het wapen van hem af te pakken en dat weg te houden bij de man.

Vervolgens, zo is te zien, knuffelen de twee zeker een minuut met elkaar. Ondertussen wist de coach het wapen af te geven aan een andere docent. Na enige tijd lijkt het erop dat Granados-Diaz weg wil, maar Lowe houdt 'm tegen, in afwachting van de politie.

Geestelijk in de war

Uit politieonderzoek bleek afgelopen maand dat Granados-Diaz van plan was zichzelf om het leven te brengen, en niet dat hij anderen iets aan wilde doen. In zijn wapen zat één kogel. Hij bleek in de war te zijn.

De man is onlangs veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van drie jaar, vanwege wapenbezit in een publiek gebouw en vanwege het gebruik van een geladen wapen. Volgens de lokale aanklager heeft hij onmiddellijk geestelijke hulp gekregen. Ook wordt hij behandeld vanwege drugsmisbruik.

STER reclame