Ciro Immobile (l) is gevloerd door Marten de Roon

Atalanta geeft 3-0 voorsprong tegen Lazio weg, Juventus verslaat Bologna

Atalanta heeft verzuimd zich voor eventjes samen met Juventus aan kop van de Serie A te vestigen. In Rome speelde de ploeg van Hans Hateboer en international Marten de Roon met 3-3 gelijk tegen Lazio, waar Bobby Adekanye de hele wedstrijd op de bank bleef.

Dankzij doelpunten van de Colombiaan Luís Muriel (2x) en de Argentijn Alejandro Gómez leidde Atalanta, waar Hateboer een basisplek had en De Roon op de bank begon, in de rust al met 3-0 en leek er weinig aan de hand.

Negatieve hoofdrol De Roon

Lazio-spits Ciro Immobile zorgde er echter in de tweede helft voor dat zijn ploeg alsnog met een punt van het veld stapte. Een half uur voor tijd werd hij neergelegd in het strafschopgebied en ging hij zelf achter de bal staan om de 1-3 binnen te schieten.

De Italiaan was ook de aangever bij de 2-3 van de Argentijn Joaquin Correa waardoor Lazio weer hoop kreeg op een goed resultaat. In blessuretijd ging De Roon, die na een uur spelen in het veld kwam, in de fout.

Hij vloerde Immobile in het strafschopgebied waardoor de Italiaan voor de tweede keer een strafschop kreeg toegewezen. Weer ging hij achter de bal staan en benutte zijn tweede strafschop van de dag.

Ciro Immobile viert een van zijn treffers tegen Atalanta

Door het gelijkspel blijft Atalanta derde in de Serie A, vijf punten achter koploper Juventus en één punt achter Internazionale. De Milanezen hebben wel een duel minder gespeeld.

De Ligt komt goed weg

In Turijn was Juventus, waar Matthijs de Ligt in de basis stond, met 2-1 te sterk voor Bologna, waar Stefano Denswil en Jerdy Schouten de hele wedstrijd op de bank bleven. De geblesseerde Mitchell Dijks zat niet bij de selectie.

Wie anders dan Cristiano Ronaldo tekende voor de openingstreffer. De Portugees stoomde in de negentiende minuut op langs de rechterkant, gooide er een schaar uit en knalde hard raak in de korte hoek. Een paar minuten later stond het echter alweer gelijk toen Danilo met een droge knal voor de 1-1 zorgde.

Matthijs de Ligt in duel met Andrea Poli van Bologna

Miralem Pjanic zette na rust de thuisploeg weer op voorsprong na geklungel in de verdediging van Bologna, dat in de slotfase nog een paar goede kansen kreeg op de gelijkmaker. Daarnaast mocht Matthijs de Ligt opgelucht ademhalen nadat hij de bal met de arm beroerde in z'n strafschopgebied, maar de VAR er geen penalty in zag.

Milik legt Hellas Verona over de knie

Oud-Ajacied Arek Milik diende met twee treffers voor Napoli als beul voor Hellas Verona, dat met 2-0 werd verslagen. In Napels tikte de Pool op aangeven van Fabián Ruiz vlak voor rust de 1-0 binnen.

In de 67ste minuut verdubbelde hij de voorsprong door een vrije trap van Lorenzo Insigne met een subtiele voetbeweging te promoveren tot doelpunt. Door de zege naderen de Napolitanen Atalanta tot op één punt.