Rico en Badr gaan verbaal de strijd al aan: 'Ze durven elkaar aan te kijken'

Eindelijk staan Rico Verhoeven en Badr Hari weer tegenover elkaar. De Gelredome is zo goed als uitverkocht voor 'het gevecht van de eeuw', dat op 21 december in Arnhem plaatsvindt.

Donderdag keken ze elkaar vast in de ogen, na een rumoerige persconferentie waarop de kickboksers met wat modder naar elkaar gooiden. De zaal juichte toen Hari zei dat het "de 21ste allemaal anders ging worden". De fans smachten al jaren naar een echte clash tussen de twee grootheden.

Drie jaar geleden moest Hari na wat aftasten al in de tweede ronde opgeven door een armbreuk, waarmee 'Collision 1' in Oberhausen een enorme anticlimax werd.

Hari onderbreekt Verhoeven

"Het maakt me niet uit hoe ik hem nu versla", zegt Verhoeven tijdens het persmoment, als hij plots wordt onderbroken door Hari. "Ik heb even gewacht tot het moment waarop je daarover zou beginnen. Maar ik sla je eraf."

Bekijk in de videocarrousel hieronder interviews met Rico Verhoeven en Badr Hari.

Zwaargewicht Verhoeven (30) won de laatste jaren al zijn titelgevechten, maar afrekenen met Hari (34) zou pas echt een kroon op het werk zijn. Ook al gaat het alleen maar om prestige.

"Geen andere dingen meer aan mijn hoofd"

Een fitte Hari wordt door de kenners minstens zo sterk geacht als Verhoeven, maar daar zit hem nou net de crux. Mede door privékwesties verdween de Amsterdammer van het toneel, de vraag is hoe sterk hij over 65 dagen voor de dag kan komen.

"Ik heb geen andere dingen meer aan mijn hoofd", zegt Hari, die er inmiddels een gevangenisstraf en een dopingschorsing heeft opzitten. "Het verschil met drie jaar geleden is dat ik me nu voor honderd procent kan voorbereiden op het gevecht. Ik ben fitter en sterker."

Verhoeven tegen Hari wordt gezien als de good guy tegen de bad guy. "Ja, dat is wat de media ervan gemaakt hebben. Ik heb ze er ook wel een beetje bij geholpen...", bekent Hari.

Badr Hari (links) en Rico Verhoeven stonden in 2016 voor het eerst tegenover elkaar ANP

"Als hij de goede is en ik de slechte en de arena's daardoor vol zitten, dan vind ik het best hoor. Maar ik zie het zelf anders."

Hari lijkt de meeste fans te hebben, ook in Oberhausen werd hij drie jaar geleden hartstochtelijk aangemoedigd en hadden zijn fans de overhand tijdens de grimmig verlopen avond.

"Maar het probleem is dat je het in de ring helemaal zelf moet doen", sneert Verhoeven naar Hari. "Ik heb inmiddels meer ervaring, heb onder hoge druk gestaan, gepresteerd op het hoogste niveau en alles gewonnen."

Eeuwige roem

Verhoeven wil graag acteur worden. Maar als hij die droom zou moeten opgeven om dit gevecht te winnen, was de keuze eenvoudig. Het gaat om de eeuwige roem. "En daarom wil ik dit gevecht absoluut winnen."

"Hier leef je voor, voor dit soort gevechten", glundert Hari achter zijn grote zonnebril. "En natuurlijk geniet ik van alle aandacht. Hoe meer, hoe beter. Ik hoop dat we het nu kunnen afmaken op een zo mooi mogelijke manier."

STER reclame