NOS NieuwsAangepast

Drie doden bij ongeval op A2, snelweg richting Amsterdam dicht

Bij een ongeval op de A2 ter hoogte van Breukelen zijn drie personen omgekomen. Verder is er nog een gewonde naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie.

Een auto kwam in de middag via de middenberm op de andere weghelft. Vervolgens botste het voertuig frontaal op tegemoetkomend verkeer. De politie onderzoekt de precieze toedracht van het ongeluk nog.

Hulpverleners rukten massaal uit naar het ongeval:

Ernstig ongeluk op snelweg A2

Een ooggetuige vertelt bij RTV Utrecht dat de automobilist die op de andere weghelft terechtkwam ineens naar links ging. Jan van Dijk passeerde hem bij Breukelen, rijdend in de richting Utrecht. "Die auto trok ineens naar links. Hij sneed mij dus af, terwijl ik aan het inhalen was."

Van Dijk dacht nog dat de automobilist hem gewoon niet had gezien, maar hij bleef maar naar links gaan, zegt hij. "Hij ging de vierde baan op, vervolgens de vijfde baan en daarna de vluchtstrook op. En toen ging hij zelfs helemaal naar links de berm in. Precies op dat stukje zit geen vangrail tussen de weghelften. Hij schoot door naar de andere weghelft." Van Dijk denkt dat hij nog een tot twee kilometer parallel heeft gereden met de ander, die toen dus aan het spookrijden was. "Toen kwam de klap."

Vanwege het ongeval was de rijbaan van de A2 uren afgesloten. Het wegdek lag bezaaid met brokstukken. Het verkeer achter het ongeluk is weggeleid door Rijkswaterstaat.

Door het ongeluk was het nog drukker dan anders op de wegen rond Utrecht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl