De man, hangend aan de flat
In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Abseilend arrestatieteam houdt geveltoerist aan in Amsterdam

Een arrestatieteam van de Amsterdamse politie heeft vanochtend niet zonder moeite een verwarde man aangehouden op een flat in de Bijlmer. De man probeerde te vluchten door zich op grote hoogte van de galerij af te laten vallen en via een lagere verdieping te ontsnappen.

Uiteindelijk waren er een paar levensgevaarlijke manoeuvres van het arrestatieteam voor nodig om de man op het dak van het flatgebouw te arresteren, melden AT5 en NH Nieuws.

Bekijk in de video hoe dat eraan toe ging:

Levensgevaarlijke klimpartij

De politie kwam rond 10.00 uur in actie na een melding over een bedreiging in een trapportaal. Volgens nog onbevestigde berichten veroorzaakte de man vaker problemen. De politie stuurde een arrestatieteam dat vrijwel direct abseilend vanaf het dak van de flat op de verdachte afging. De verdachte op zijn beurt liet zich van de galerij afvallen, klom op een ander balkon en probeerde een verdieping lager al rennend te ontsnappen.

Na een nieuwe levensgevaarlijke klimpartij langs de gevel, maar nu naar boven, eindigde de ontsnappingspoging van de man op het dak van de flat. Daar kon het arrestatieteam de geveltoerist alsnog aanhouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl