Een dag na het historische voetbaltreffen tussen Noord- en Zuid-Korea (0-0) zijn er toch beelden opgedoken van de wedstrijd. De Zweedse ambassadeur Joachim Bergström, een van de weinige toeschouwers in het stadion, heeft filmpjes en foto's via zijn Twitteraccount verspreid.

Zo heeft hij beelden gemaakt van de volksliederen voorafgaand aan de WK-kwalificatiewedstrijd en ook een opstootje dat in de kiem wordt gesmoord is vastgelegd door Bergström. Daarnaast zijn er foto's te zien van de lege tribunes, 'bewaakt' door Noord-Koreaanse militairen.

Het was voor het eerst dat beide landen, die formeel nog altijd met elkaar in oorlog zijn, elkaar in competitieverband troffen in het Noord-Koreaanse Pyongyang. Fans mochten daar niet bij aanwezig zijn en ook tv-beelden ontbraken omdat er geen deal gesloten kon worden met de Noord-Koreaanse autoriteiten.

Alleen buitenlandse ambassadeurs en diplomaten, zoals Bergström, en enkele FIFA-officials waren welkom in het imposante Kim Il-sungstadion. FIFA-voorzitter Gianni Infantino zou ook een van de genodigden zijn geweest.

STER reclame