In Venlo zijn vier straten afgezet om een gaslek. Track88

In Venlo waren vannacht vier straten ontruimd vanwege een groot gaslek. Ongeveer honderd mensen uit de wijk Blerick moesten na 22.00 uur gisteravond uit voorzorg hun huis verlaten. Ook gold in een groot deel van de wijk een verbod op open vuur en dus ook roken.

Een groot deel van de mensen vond opvang in een buurthuis. De rest heeft volgens de brandweer zelf een onderkomen gezocht.

Terug naar huis

Na 2.00 uur vannacht was het lek gedicht en mochten bewoners onder begeleiding van de brandweer weer naar huis. "De brandweer heeft in ieder huis gemeten of het veilig is", zegt een woordvoerder.

Het gaslek werd ontdekt vanwege de geur. De oorzaak is een kapotte waterleiding, denkt de brandweer. Er kwam zo veel water vrij, dat de grond is gaan schuiven en de gasleiding is gesprongen.

"Het is een flinke gaslekkage", zei een woordvoerder van de brandweer. "Lastig is dat het op een kruispunt is gebeurd. Vier leidingen moesten worden afgesloten."

Water afgesloten

Als gevolg van de problemen zit een deel van de wijk zonder water, meldt de brandweer. Bewoners kunnen terecht bij watertappunten. Ook zijn er flesjes water beschikbaar.

Eerder deze week werd in dezelfde wijk ook al een aantal huizen ontruimd. Toen waren werkzaamheden de boosdoener.

STER reclame