Calvin Stengs wordt bejubeld als hij de 2-0 heeft gemaakt

Jong Oranje boekt overtuigende overwinning in Noorwegen

Jong Oranje heeft ook zijn derde EK-kwalificatieduel winnend afgesloten. Na Cyprus (5-1) en Portugal (4-2) werd dit keer Jong Noorwegen verslagen. In Drammen eindigde het treffen in 4-0.

Nabij Oslo, in regenachtige omstandigheden, begon Jong Oranje slordig. Emil Bohinen kopte binnen de minuut over het doel van Maarten Paes.

Enkele minuten later vergat Hugo Vetlesen te profiteren van een te korte terugspeelbal van Owen Wijndal, waardoor de ploeg van Erwin van de Looi aan een achterstand ontsnapte.

In het vervolg van de eerste helft was Jong Oranje wel bij de les. Rick van Drongelen probeerde na een halfuur een harde, lage vrije trap van Teun Koopmeiners te ontwijken, maar via zijn benen verdween de bal in het net.

Lachende gezichten bij Jong Oranje na de 1-0

Een gelukje, maar niet onverdiend op dat moment. Kort na rust verdubbelde Calvin Stengs met een prachtige uithaal de marge en AZ-ploeggenoot Dani de Wit kopte halverwege de tweede helft raak.

De Noren kregen in de slotfase kansen via Birk Risa (voorlangs) en Kristian Thorstvedt (redding Paes en afgekeurde goal wegens buitenspel), maar een opnieuw slordig opererend Jong Oranje slaagde erin om toch voor het eerst de 'nul' te houden. Van Drongelen maakte in blessuretijd zelfs nog zijn tweede treffer van de avond.

Op 14 november hervat Jong Oranje de kwalificatiereeks met een uitwedstrijd tegen het nietige Gibraltar. De nummer één van de groep gaat naar het EK. De nummer twee speelt play-offs.