Van Marwijk geen koploper meer in WK-kwalificatie, ook Koeman baalt

Van Marwijk druipt chagrijnig af na nederlaag bij Thailand

Een flinke tegenvaller voor Bert van Marwijk en Erwin Koeman. De twee coaches hebben voor het eerst puntenverlies geleden in de Aziatische kwalificatiereeks voor het WK.

Van Marwijk ging met de Verenigde Arabische Emiraten met 2-1 onderuit in Thailand en moest aan de tegenstander ook de koppositie in de groep afstaan. De VAE zijn nu derde, Vietnam klom naar de tweede plaats.

WK-kwalificatiegroep G

Thailand 3-7 (5-1)
Vietnam 3-7 (4-1)
Verenigde Arabische Emiraten 3-6 (8-3)
Maleisië 3-3 (4-5)
Indonesië 4-0 (3-14)

Ali Ahmed Mabkhout bracht Van Marwijks ploeg op slag van rust nog langszij, maar vroeg in de tweede helft maakte Eakkanit Punya de tweede Thaise treffer. De eerste was gemaakt voor Teerasil Dangda.Koeman moet in de achtervolging.

Koeman in de achtervolging

In groep E leed Koeman met Oman een 2-1 nederlaag bij koploper Qatar, dat met een wedstrijd meer gespeeld nu vier punten los is.

Erwin Koeman lijkt zich zorgen te maken langs de zijlijn

Akram Afif scoorde al na twee minuten voor Qatar en Hasan Al Haydos miste een penalty voor 2-0. Koeman kon juichen toen Mundhir Al Alawi gelijkmaakte, maar een paar minuten later scoorde Almoez Ali de 2-1 voor Qatar.

De nummer één van de groep plaatst zich voor de volgende fase van de kwalificatie voor het WK en de strijd om de Azië Cup. De nummer twee moet dat via een play-off zien te bereiken.