NOS Sport

Marathongrootheid Kipchoge: 'Straks ook in stadsmarathon onder de twee uur'

Kipchoge: 'Nederland is mijn tweede huis'

Nederland is zijn tweede huis. Marathonloper Eliud Kipchoge bracht de laatste zeventien jaar veel tijd in Nederland door. De Keniaan, wiens management en sponsoren in Nederland zitten, zorgde zaterdag in Wenen voor een nog niet vertoond kunststukje door de 42 kilometer en 195 meter onder de twee uur te volbrengen: 1.59.40.

"Ik heb bewezen dat er geen grenzen zijn", keek de marathonvedette in Den Haag nog een keer terug op zijn unieke prestatie.

De race in Wenen was volledig georkestreerd. Afwisselende tempomakers in een speciale opstelling, begeleidend laserlicht om het benodigde tempo aan te geven, speciaal ontworpen schoeisel, drank vanaf de fiets aangegeven: aan alles was gedacht om de poging te doen slagen.

Eliud Kipchoge

De Keniaan is ervan overtuigd dat er in de (nabije) toekomst ook in een gewone stadsmarathon onder de 2 uur gelopen gaat worden. Het is nu bewezen dat de grens geen onmogelijkheid is.

Of Kipchoge, wereldrecordhouder met 2.01.39, zelf die atleet zal zijn die in Berlijn, Dubai, Londen of een andere grote stadsmarathon minder dan 120 minuten nodig zal hebben voor de ruim 42 kilometer, liet hij in Den Haag in het midden.

"Er zijn veel andere goede marathonlopers, er worden nog betere marathonlopers geboren, er wordt heel erg hard getraind. Het gaat echt een keer gebeuren", voorspelt hij.

Eliud Kipchoge (wit shirt) op weg naar een tijd onder de twee uur op de marathon

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl