Sifan Hassan poseert in Doha met haar twee gouden WK-medailles ANP

Sifan Hassan behoort tot elf genomineerden bij de internationale atletiekfederatie IAAF die kans maken op de titel wereldatlete van het jaar. De IAAF maakte de lijst van atletes dinsdag bekend.

Hassan veroverde op de WK in Doha twee wereldtitels. Ze zorgde voor een unieke dubbel op de 1.500 en 10.000 meter. Daarnaast won ze dit jaar de Diamond League-titels op de 1.500 en 5.000 meter en verbeterde ze het wereldrecord op de mijl (4.12,33).

Bekijk hier hoe Hassan goud won op de 10.000 meter op de WK atletiek.

Imposante Hassan verovert WK-goud Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Hassan heeft flinke concurrentie. Tot de genomineerden behoort ook Brigid Kosgei, die zondag in Chicago het wereldrecord op de marathon verpulverde (2.14.04).

De overige negen genomineerden zijn de Britse wereldkampioene zevenkamp Katarina Johnson-Thompson, de Jamaicaanse wereldkampioene Shelly-Ann Fraser-Pryce (100 m), de Keniaanse steeplespecialiste Beatrice Chepkoech, de Russische hoogspringster Marija Lasitskene, de Duitse verspringster Malaika Mihambo, de Bahreinse Salwa Eid Naser (in Doha verrassend wereldkampioene op de 400 meter), wereldkampioene cross Hellen Obiri, de Amerikaanse hordenspecialiste Dalilah Muhammad en de Venezolaanse hinkstapspringster Yulimar Rojas.

Er kan gekozen worden door de raad van bestuur van de IAAF, leden van de IAAF en het publiek. De stem van de raad van bestuur van de IAAF telt voor 50 procent. De publieksstemmen tellen voor 25 procent. Op 23 november wordt in Monaco bekendgemaakt wie de winnares is van de onderscheiding.

Op de 1.500 meter pakte Hassan haar tweede gouden medaille op de WK atletiek. Bekijk hier haar race.

Historische dubbel voor Hassan: WK-goud op 1.500 meter Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame