Ben Chilwell (links) feliciteert Marcus Rashford met zijn doelpunt

Eenvoudige zege Engeland in door racisme ontsierd duel in Bulgarije

Engeland is een stap dichter bij deelname aan het EK voetbal van volgend jaar. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate was in groep A met 6-0 te sterk voor Bulgarije.

Na afloop van de wedstrijd in Sofia sprak bij Engeland echter vrijwel niemand over de eenvoudige zege. Het duel werd ontsierd door herhaaldelijke racistische spreekkoren van de Bulgaarse fans.

In de eerste helft werd het spel daarom twee keer kort stilgelegd. Op beide momenten vond op het veld overleg plaats tussen spelers, trainers en officials, waarna het duel werd hervat.

De Engelse voetbalbond vraagt de UEFA om een onderzoek naar de misdragingen van het Bulgaarse publiek:

Al snel was duidelijk dat Engeland een maatje te groot was voor Bulgarije. Binnen twintig minuten zetten Marcus Rashford (fraaie knal vanaf de rand van het strafschopgebied) en Ross Barkley (intikker na een voorzet van Raheem Sterling) de bezoekers op 0-2.

Na ruim een half uur was het opnieuw raak voor Barkley. Uit een afgemeten voorzet van Harry Kane scoorde de speler van Chelsea met het hoofd. Nog voor rust maakte Sterling aan alle Bulgaarse illusies een einde door de 0-4 aan te tekenen.

Ondanks het feit dat de wedstrijd was gespeeld, ging Engeland in de tweede helft door met scoren. Sterling en Kane bepaalden de eindstand op 0-6.

De spelers van Engeland vieren een treffer tegen Bulgarije

Omdat Kosovo in de andere wedstrijd in de poule met 2-0 won van Montenegro is Engeland nog niet definitief geplaatst voor het EK.

Beide Kosovaarse doelpunten vielen in de eerste helft. Verdediger Amir Rrahmani zette de thuisploeg met het hoofd op voorsprong. Tien minuten voor rust tekende spits Vedat Muriqi voor de 2-0.