Kefah Allush ANP

Presentator Kefah Allush heeft de Sonja Barend Award gewonnen. Hij kreeg de vakprijs voor het beste televisie-interview voor zijn gesprek met Peter van Uhm, oud-commandant der strijdkrachten, in het EO-programma De Kist.

Allush sprak met Van Uhm over zijn eerste werkdag als bevelhebber in 2008. Op die dag kwam zijn zoon Dennis om het leven. Die was als militair op missie in Afghanistan en werd gedood bij een aanslag met een bermbom. Van Uhm vertelde in De Kist over de impact die dat verlies had en nog steeds heeft op hem en zijn gezin.

Het gesprek werd door een vakjury verkozen uit een lijst van tien interviews. Als tweede eindigde een interview van Tim den Besten met schrijver/dichter Marieke Lucas Rijneveld. Derde was een gesprek van Tijs van den Brink met journalist Bas Heijne.

Van Uhm nam de prijs in ontvangst in het televisieprogramma De wereld draait door:

De Sonja Barend Award, een initiatief van de VARAgids, werd voor de elfde keer uitgereikt. Een vakjury kiest het beste interview van het jaar. Vorig jaar won Eva Jinek de prijs. Eerder ging de eer naar onder anderen Matthijs van Nieuwkerk (2009), Coen Verbraak (2013), Jeroen Pauw (2014 en 2015), Humberto Tan (2016) en Janine Abbring (2017).

STER reclame