Bondscoach Eelco Meenhorst kan gekozen worden tot Trainer van het Jaar ANP

De internationale roeifederatie heeft de nominaties bekendgemaakt voor de roeiers van het jaar. Op 22 november worden die in Londen uitgereikt. In twee categorieën is er een Nederlandse nominatie: beste mannenboot van het jaar en beste coach van het jaar.

Dirk Uittenbogaard, Abe Wiersma, Tone Wieten en Koen Metsemakers veroverden dit jaar met overmacht de wereldtitel en de Europese titel in de dubbelvier. Zij zijn samen met nog vier boten genomineerd in de categorie 'beste mannenboot'.

De andere nominaties zijn voor de Chinese twee-zonder, de Kroatische dubbeltwee, de Ierse lichte twee-zonder en de Duitse skiffeur Oliver Zeidler.

Mannendubbelvier laat concurrentie ver achter zich op WK roeien Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

In het kielzog van de dubbelvier is ook bondscoach Eelco Meenhorst genomineerd. Hij maakt samen met Bernd Nennhaus, Tom Dyson, Gary Hay en Johan Flodin kans op de eretitel Coach van het Jaar.

Meenhorst zag na de Olympische Spelen van Rio voldoende perspectief om een succesvol programma voor de dubbelvier op te zetten. Hij kreeg daar twee jaar de tijd voor. Zijn inzet heeft zich, blijkens het succes van de Nederlandse boot, uitbetaald.

STER reclame