De provincie dreigt met dwangsommen tegen slakverwerker Harsco Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied
NOS Nieuws Regionaal nieuws

Provincie Noord-Holland voert druk tegen slakverwerker Harsco op

De provincie Noord-Holland dreigt met nieuwe dwangsommen tegen slakverwerkingsbedrijf Harsco in Velsen-Noord. Het bedrijf moet de stofoverlast voor de omgeving terugdringen.

Als dat niet gebeurt volgen boetes van 5.000 of 20.000 euro per dag, afhankelijk van het bedrijfsproces, schrijft NH Nieuws.

Harsco zit op het terrein van Tata Steel en verwerkt restproducten die vrijkomen bij de productie van staal. Het bedrijf moest al eerder dwangsommen betalen voor het overtreden van de milieuregels.

Tot maximaal 900.000 euro

Vanaf zaterdag 19 oktober moet Harsco voorkomen dat stof van op het terrein opgeslagen slak in de omgeving terechtkomt. Lukt dat niet, dan kan de provincie het bedrijf een dwangsom van 5.000 euro per dag opleggen.

Ook bij het verplaatsen van materiaal op het terrein mag vanaf die datum geen stof meer vrijkomen. Als dat toch gebeurt, moet het bedrijf 20.000 euro per dag betalen.

Harsco loopt ook kans op een dwangsom van 20.000 euro per dag als er stof vrijkomt bij het verwijderen van de toplaag in de slakputten. Het bedrijf krijgt tot 30 november de tijd om daar maatregelen tegen te treffen.

De dwangsommen kunnen oplopen tot een totaalbedrag van 900.000 euro.

STER reclame