ANP

Goedemorgen! Vandaag voeren boeren actie bij acht provinciehuizen. Verder doet de rechter uitspraak in de zaak tegen Jawed S., die in augustus vorig jaar twee Amerikaanse toeristen neerstak op Amsterdam Centraal en wordt de Nobelprijswinnaar voor de Economie bekendgemaakt.

Vanuit het zuiden gaat het hier en daar regenen. In de middag wordt het op een enkele bui na droog met soms wat zon. Er zijn grote verschillen in temperatuur: van 14 graden in het noorden, tot 23 graden in het zuiden. De komende dagen blijft het nog wisselvallig met soms regen en af en toe zon.

WEERPLAZA

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Boeren voeren actie bij acht provinciehuizen. Belangenorganisatie LTO Noord wil dat de provincies hun regels rondom stikstof van tafel halen, of in ieder geval opschorten. Er volgen deze week nog meer boerenprotesten, het onderstaande artikel geeft een overzicht:
  • De rechter doet uitspraak in de zaak tegen Jawed S., die in augustus vorig jaar twee Amerikaanse toeristen neerstak op station Amsterdam Centraal. Het tweetal raakte zwaargewond. Het Openbaar Ministerie heeft 25 jaar cel geëist.
  • En de Nobelprijswinnaar voor de Economie wordt bekendgemaakt. 50 jaar geleden kreeg de Nederlander Tinbergen de eerste.

Wat heb je gemist?

De president van Ecuador trekt de aangekondigde verhoging van de brandstofprijzen in. President Moreno sprak vannacht met inheemse protestleiders, dat gesprek werd geleid door een vertegenwoordiger van de Verenigde Naties. De bevolking heeft de afgelopen week hevig gedemonstreerd tegen de regeringsplannen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Met Georginio Wijnaldum als uitblinker heeft het Nederlands elftal gisteren een benauwde 2-1 zege geboekt op Wit-Rusland. Daardoor blijft Oranje aan kop in groep C van de EK-kwalificatie en heeft het genoeg aan een gelijkspel op 16 november in Noord-Ierland om zeker te zijn van het EK in 2020.

Bekijk in onderstaande video een samenvatting van het duel:

Bekijk hier de samenvatting van Wit-Rusland - Nederland (1-2) Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Fijne dag!

STER reclame