Charles Leclerc en Max Verstappen ANP

De maandag is er als altijd om terug te kijken naar het sportweekeinde, maar vandaag werpen ook twee wielerevenementen hun schaduw vooruit.

Het terugblikken betreft onder meer de Grand Prix van Japan, waarop in de Formule 1-podcast wordt teruggekomen, en natuurlijk het Nederlands elftal, dat dankzij de zege van gisteravond op Wit-Rusland weer een stap dichter bij kwalificatie voor het EK van volgend jaar is gekomen.

Oranje passeert in het Lunchjournaal van 13.00 uur op NPO 1 en komt vanaf 21.30 uur ter sprake in het Sportforum in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1, waarin Volkskrant-journalist Robèrt Misset, Sjoerd Mossou van het AD en NOS-commentator Jeroen Grueter hun licht laten schijnen over de sportactualiteit.

EK baanwielrennen en Tour

In het Sportjournaal om 18.45 uur op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app wordt vooruitgekeken naar de EK baanwielrennen, die woensdag in Apeldoorn beginnen. De Nederlandse sprinters hebben al een tijdje nieuw ontwikkelde fietsen ter beschikking, maar die zullen tijdens het titeltoernooi voor het eerst in competitie gebruikt gaan worden.

In het sportgedeelte van Nieuwsuur op NPO 2 gaat de blik naar de Tour de France van volgend jaar, en dan met name naar het rittenschema. Dat wordt morgen bekendgemaakt door de organisatie van de Franse wielerronde, maar 'Tour-voorspeller' Thomas Vergouwen denkt die dankzij eigen onderzoek al te weten.

Uitzendingen vandaag

13.10 uur Sport in Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
21.30 uur Sportforum NPO Radio 1
22.40 uur Sport in Nieuwsuur NPO 2

STER reclame