Yussuf Poulsen juicht als hij Denemarken op 1-0 heeft gezet

Denen doen gouden zaak met late treffer tegen Zwitsers

Denemarken heeft uitstekende zaken gedaan in groep D van de EK-kwalificatie. In Kopenhagen waren de Denen 80 minuten de mindere van Zwitserland, maar Yusuf Poulsen bezorgde zijn land toch de broodnodige overwinning: 1-0.

Waar de Denen - met Lasse Schöne en Christian Eriksen in de basis - er niets van bakten, stuitten de Zwitsers keer op keer op de uitblinkende doelman Kasper Schmeichel. Een doelpuntloze remise leek het hoogst haalbare voor de thuisploeg, totdat Eriksen uit het niets Poulsen alleen voor de doelman zette. De aanvaller van RB Leipzig faalde niet.

Ruim vier minuten in blessuretijd onderstreepte de uitblinkende doelman Schmeichel nog maar eens zijn vorm, door een achterwaartse kopbal van ploeggenoot Thomas Delaney op katachtige wijze uit de hoek te duwen.

Duur puntenverlies Ierland

Koploper Ierland kwam eerder op zaterdag niet verder kwam dan 0-0 in en tegen Georgië en moet Denemarken nu naast zich dulden.

Zwitserland, op papier de sterkste ploeg in de groep, speelde vanwege de deelname aan het finaletoernooi van de Nations League een duel minder en moet vier punten inlopen op de Denen en de Ieren.

5. Gibraltar 5-0 0-16

De Ieren hebben alles nog in eigen hand, maar deelname aan het EK zal niet eenvoudig worden. Dinsdag gaan ze op bezoek in Zwitserland, een maand later is Denemarken in Dublin de tegenstander.