Jong Oranje viert de goal van Teun Koopmeiners

Koningskoppel AZ helpt Jong Oranje aan winst op Portugal

Jong Oranje heeft in de jacht op een ticket voor het EK van 2021 ook zijn tweede groepsduel gewonnen. Portugal werd in Doetinchem met 4-2 verslagen. Alle goals kwamen op naam van AZ-spelers. Myron Boadu scoorde twee keer, Teun Koopmeiners één keer en Calvin Stengs één keer.

De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi kwam met enig fortuin op 1-0: de bal belandde na een geblokt schot van Koopmeiners voor de voeten van Stengs, die een pass op maat gaf op de voor Jong Oranje debuterende Boadu.

Daarna toonde Portugal de verdedigende kwetsbaarheid van Jong Oranje en drie minuten voor rust viel de gelijkmaker. Diogo Queirós kopte van dichtbij raak. Ook bij de 2-1, kort na rust, zat het mee want een ongelukkige handsbal van Nuno Tavares leverde een penalty op, die specialist Koopmeiners benutte.

Myron Boadu maakt 1-0 op aangeven van Calvin Stengs

Na de 2-2 van Gedson Fernandes (ook een penalty) gaf Stengs na een pass van invaller Cody Gakpo opnieuw goed voor op Boadu, waarna Stengs zelf in blessuretijd nog een duit in het zakje deed met een prachtig geplaatst schot in de hoek. Naast Stengs, Boadu en Koopmeiners stonden ook AZ'ers Owen Wijndal en Dani de Wit in de basis bij Jong Oranje.