Doelman Sergei Lepmets van Estland

Wit-Rusland en Estland komen niet tot scoren

Het eerste van de twee duels die vandaag op het programma staan in EK-kwalificatiegroep C - later vanavond volgt nog Nederland tegen Noord-Ierland - is geëindigd in een gelijkspel. Wit-Rusland kwam in Minsk niet verder dan 0-0 tegen Estland.

Konstantin Vassiljev had de na vijf groepswedstrijden nog puntloze Esten in de achttiende minuut op voorsprong kunnen zetten. De 35-jarige aanvoerder trof na een mooie aanval eerst met rechts de paal en schoot vervolgens in de rebound met links over het lege doel.

Knappe reflex

Meteen na rust kreeg Wit-Rusland een dot van een kans. Stanislav Dragoen speelde zich knap vrij en had oog in oog met Sergei Lepmets de hoek voor het uitkiezen, maar de doelman redde met een knappe reflex.

Estland houdt doel schoon in Wit-Rusland

In de loop van de tweede helft kreeg de middenvelder van Bate Borisov op het steeds slechter wordende veld nog twee prachtkansen, maar zijn schot uit de draai werd gepareerd door Lepmets en de kopbal na een hoekschop zeilde rakelings over de lat.

Denis Laptev profiteerde kort voor tijd bijna van een zeldzaam foutje van Lepmets, die verkeerd timede bij een hoge voorzet, maar de invaller kopte net naast het verlaten doel.

Herkansing

Door het puntenverlies kan na Estland ook Wit-Rusland zich niet meer via de groep plaatsen voor de EK in 2020. De Wit-Russen, die komende zondag bezoek krijgen van Oranje, krijgen in het voorjaar echter nog een herkansing in de play-offs dankzij hun groepswinst in de Nations League.