Ansu Fati AFP

Wereldvoetbalbond FIFA heeft de Spaanse nationaliteit van Ansu Fati erkend. Het 16-jarige supertalent van FC Barcelona mag daardoor officieel uitkomen voor de nationale elftallen van Spanje.

De in Guinee-Bissau geboren Fati kreeg vorige maand via een spoedprocedure een Spaans paspoort, nadat hij in de eerste weken van het seizoen grote indruk had gemaakt bij Barcelona. Fati kwam in zes officiële wedstrijden in actie en wist in de Primera División al twee keer te scoren.

El Clásico

Na zijn naturalisatie maakte Fati deel uit van de Spaanse voorselectie voor het WK onder 17, dat later deze maand begint in Brazilië. De Spaanse bond besloot hem echter niet op te nemen in de definitieve selectie.

Volgens Francis Hernández, coördinator van de nationale jeugdelftallen, is Fati na een sportieve analyse goed genoeg bevonden om uit te komen voor de hogere Spaanse teams. Daarom is hij niet voor het WK in Brazilië geselecteerd. Mogelijk wordt de vleugelaanvaller in november opgeroepen voor een hoger elftal.

Het ontbreken van Fati op het WK onder 17 is goed nieuws voor FC Barcelona. Op de dag dat het toernooi begint (26 oktober), speelt de club in eigen huis tegen Real Madrid. Die wedstrijd, in de voetbalwereld simpelweg bestempeld als El Clásico, hoeft Fati nu niet te missen.

STER reclame