De Duitsers druipen af na de late 2-2 in het oefenduel met Argentinië
NOS Voetbal

Gehavend Duitsland laat winst glippen tegen gehavend Argentinië

De oefeninterland tussen Duitsland en Argentinië in Dortmund is geëindigd in een 2-2 gelijkspel.

Zowel de Duitse bondscoach Joachim Löw als zijn Argentijnse evenknie Lionel Scaloni had te maken met de nodige afzeggingen. Zo trad Argentinië aan zonder Mauro Icardi, Gonzalo Higuaín, Ángel Di María, Sergio Agüero en de nog altijd geschorste Lionel Messi.

De Duitsers misten zelfs 13 spelers door blessures en ziekte. Omdat doelman Manuel Neuer ook nog op de bank begon ten faveure van Barcelona-goalie Marc-André Ter Stegen, was dit zelfs de eerste interland sinds het gewonnen WK van 2014 dat Duitsland zonder wereldkampioen startte.

Serge Gnabry was vooral in de eerste helft ongrijpbaar voor de Argentijnen

Serge Gnabry was er wel bij. De man-in-vorm maakte na een knappe aanname en slimme afronding zijn tiende goal in elf interlands, waarna Kai Havertz kort daarna de 2-0 binnentikte.

Nadat Marcel Halstenberg, die in het kwalificatieduel met Noord-Ierland al een weergaloos doelpunt maakte, een vrije trap op de lat had geschoten, dreigde Argentinië helemaal overlopen te worden.

Comeback Argentijnen

Verder dan een heerlijke knal van Rodrigo De Paul op de paal kwamen de bezoekers voor rust niet, maar na de pauze kwamen de Argentijnen - met Ajacied Nicolás Tagliafico in de basis - veel beter voor de dag.

Lucas Ocampos heeft kort voor tijd de 2-2 gemaakt tegen Duitsland

Invaller Lucas Alario, normaal spelend voor Peter Bosz' Bayer Leverkusen, kopte knap de 2-1 binnen en in de slotfase maakte Lucas Ocampos er zelfs nog 2-2 van.

Estland-uit

Zondag staat voor Duitsland het EK-kwalificatieduel met Estland op het programma. Donderdag kan de ploeg van Löw van de koppositie in groep C verdrongen worden door het Nederlands elftal. Een zege van Oranje op Noord-Ierland volstaat daarvoor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl