Een datingsite met nepprofielen NOS

Acht Tilburgse jongens van 15 tot 22 jaar worden ervan verdacht dat ze ten minste vijf mannen hebben belaagd en beroofd. De jongens lokten de mannen in de leeftijd van 43 tot 72 jaar met valse datingprofielen van jonge vrouwen. Ze zijn aangehouden door de politie.

De jongens zouden de mannen naar parkeerplekken hebben gelokt om ze daar te beroven. Zo sprak een 43-jarige man via Instagram met een '22-jarige vrouw' af op het Daltonerf in Tilburg. Bij aankomst trof hij twee jongens die hem met een mes dwongen zijn portemonnee, telefoon en gereedschap af te geven.

Een 72-jarige man sprak via een datingsite af met een '18-jarig meisje'. In het Fleminghof werd hij door acht jongens opgewacht. Ook moest hij 50 euro en zijn autosleutels afgeven.

Opgewacht

Een 57-jarige man sprak via een datingsite met een '15-jarig meisje' om wat te gaan drinken. Hij werd overvallen door zes jongens die zijn geld en telefoon eisten. Ook dreigden ze een foto van hem online te posten met de tekst dat hij een pedofiel is. Drie van hen zijn later aangehouden, meldt Omroep Brabant.

De berovingen vonden plaats in de periode van 14 januari tot en met 6 april. De jongeren werkten in wisselende samenstellingen. De politie houdt er rekening mee dat nog meer mannen door hen zijn gedupeerd.

Een van de acht aangehouden jongens is vrijgelaten, de rest zit nog vast. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

STER reclame