Woods klopt Valverde en Yates op de Superga-klim in Turijn LaPresse

De Italiaanse najaarskoersen stellen bepaald niet teleur. Was het eerder in de week nog Primoz Roglic die imponeerde in Emilië en Varese, woensdag bestookten grote namen als Michael Woods, Alejandro Valverde en Adam Yates elkaar in de honderdste editie van Milaan-Turijn.

Het was de Canadees Woods die uiteindelijk de zege naar zich toetrok op de slotklim Superga.

Hoewel Jumbo-Visma schitterde door afwezigheid in de 179 kilometer lange koers, was het deelnemersveld nog altijd om de vingers bij af te likken. Op de pittige slotklim van 4,9 kilometer lang met een stijgingspercentage van 9,1, ontstond een kopgroep met Woods, Valverde, Yates, Tourwinnaar Egan Bernal en de sterke Fransman David Gaudu. Bauke Mollema en Tiesj Benoot reden er nog knap naartoe.

Valverde, Woods en Adam Yates LaPresse

Lombardije

Een imposante versnelling van Woods in de laatste meters bleek vervolgens voor iedereen te veel. Mollema eindigde als zevende. Hoewel het de honderdste editie was van Milaan-Turijn, werd de eerste wedstrijd toch al in 1876 gereden. Het is de oudste wielerwedstrijd die nog altijd verreden wordt.

Donderdag staat de 103de editie van Gran Piemonte op het programma, maar veel van de toppers die vandaag in actie kwamen sparen hun benen voor de laatste grote koers van 2019: de Ronde van Lombardije, aanstaande zaterdag.

STER reclame