Luuk de Jong baalt na een misser tegen Barcelona EPA

Luuk de Jong had in Camp Nou voor het eerst dit seizoen tot scoren kunnen komen voor Sevilla, maar mede door zijn missers maakte het team op bezoek bij FC Barcelona geen kans: 4-0.

Frenkie de Jong speelde bij de thuisploeg op de door hem zo geliefde plaats centraal op het middenveld. Hij kreeg de voorkeur boven Sergio Busquets, de 114-voudig Spaans international die op de bank moest beginnen. Bij Sevilla stond Luuk de Jong in de spits.

Gevaarlijke Luuk de Jong ongelukkig

Na de eerste helft stond het 3-0 voor Barcelona, maar het had net zo goed 3-3 kunnen zijn. Luuk de Jong was namelijk de gevaarlijkste man en kreeg drie levensgrote kansen.

Bij zijn eerste inzet, op luttele meters van het doel, stuitte hij op doelman Marc-André Ter Stegen, vervolgens schoot hij voorlangs en even daarna kopte hij te hard naar de grond, waardoor de bal over het doel stuiterde. De Jong wacht nog altijd op zijn eerste goal in Spanje.

Sevilla was in die fase doortastender dan Barcelona, waar het breiwerk vooralsnog weinig opleverde. Totdat Luis Suárez, midweeks al goed voor twee doelpunten tegen Internazionale, met een perfect uitgevoerde omhaal de score opende.

Luis Suárez scoort met een omhaal tegen Sevilla Pro Shots

Binnen acht minuten maakte Barça nog twee goals: Arturo Vidal gleed een voorzet van Arthur binnen en Ousmane Dembélé hield het hoofd koel nadat hij een tegenstanders te kijk had gezet met een kapbeweging.

Na rust ging Luuk de Jong door met waar hij voor rust aan was begonnen: kansen missen. De lange spits veroverde zelf de bal, passeerde Ter Stegen, maar ditmaal stond de paal in de weg. Kort daarna werd De Jong gewisseld. Lionel Messi maakte met een fraaie vrije trap nog de 4-0.

Barcelona eindigde de avond toch enigszins in mineur na twee rode kaarten. Invaller Ronald Araujo moest vertrekken na het neerhalen van de doorgebroken Chicharito. Dembélé was het daar niet mee eens, ging verhaal halen en kreeg vervolgens ook rood.

Frenkie de Jong in actie tegen Sevilla EPA

Frenkie de Jong speelde een redelijk onopvallend duel. Al kreeg hij het Catalaanse publiek eenmaal op de banken, toen hij met een pirouette à la Zinedine Zidane twee spelers van zich afschudde.

Puntenverlies Atlético

Barcelona profiteert van puntenverlies van Atlético Madrid bij Real Valladolid (0-0) en staat nu tweede achter Real Madrid, dat zaterdag met 4-2 won van Granada. Het verschil tussen de aartsvijanden is twee punten, Atlético volgt op een punt van Barça.

STER reclame