Gonzalo Higuaín schreeuwt het uit Pro Shots

Juventus heeft de leiding in de Serie A overgenomen van Internazionale door de topper in Milaan met 2-1 te winnen. Matthijs de Ligt leek met een handsbal een pijnlijke avond voor zichzelf en Juventus in te leiden, maar dankzij Gonzalo Higuaín kon 'Juve' uiteindelijk toch juichen.

Vanaf de aftrap voltrok het duel zich in een hoog tempo en het spel golfde op en neer. Na de openingsgoal van Paulo Dybala, die vanaf links de verre hoek vond, heerste Juventus. Zo trok Cristiano Ronaldo vanaf links naar binnen en raakte de lat.

Na een domme handsbal van De Ligt, hij ging met zijn elleboog naar de bal toe, kwam Internazionale echter langszij: Lautaro Martínez schoot vanaf de penaltystip raak. Voor rust werd een treffer van Ronaldo afgekeurd wegens buitenspel van aangever Dybala.

Matthijs de Ligt in duel met Inter-spits Romelu Lukaku Pro Shots

Na de rust duurde Juventus' overwicht voort, maar Inter-doelman Samir Handanovic stond pal bij inzetten van Federico Bernardeschi, Dybala en Ronaldo.

Naarmate de tweede helft vorderde toonde Internazionale, met Stefan de Vrij in het centrum, meer bravoure. Zo trof Matías Vecino de buitenkant van de paal. Maar bij een counter rondde Higuaín namens Juventus een vloeiende combinatie af.

Juventus heeft na zeven duels één punt meer dan Internazionale en drie meer dan Atalanta Bergamo, dat thuis met 3-1 won van Lecce.

STER reclame