AZ mag handen dichtknijpen met gelijkspel bij Willem II

Bekijk de samenvatting van Willem II - AZ

AZ heeft na vier overwinningen op rij in de eredivisie punten verspeeld bij Willem II: 1-1. Het had nog erger kunnen aflopen voor de Alkmaarders, want de Griekse Willem II-spits Vangelis Pavlidis miste vlak voor tijd een strafschop.

Voor rust was AZ heer en meester in Tilburg en leek er weinig aan de hand. Via een strafschop van Teun Koopmeiners, gegeven na een overtreding van Dries Saddiki op Myron Boadu, kwamen de Alkmaarders op voorsprong.

Gemiste kansen

Tot meer doelpunten kwam AZ niet. Met name Dani de Wit miste enkele goede kansen. Zo schoot de van Ajax overgenomen middenvelder in vrije positie naast en vond hij daarna twee keer doelman Timon Wellenreuther op zijn weg.

Mats Köhlert viert de gelijkmaker
    Teun Koopmeiners schiet de strafschop binnen
    Teun Koopmeiners (l) en Pol Llonch
    Dries Saddiki en Dani de Wit
    Myron Boadu baalt, achter hem Mats Köhlert

De gasten verzuimden door te drukken en Willem II verzilverde zijn eerste kans. Nadat Calvin Stengs een grote kans had gemist, kwam Willem II via Mats Köhlert tegen de verhouding in op gelijke hoogte.

Misser Pavlidis

Na rust nam Willem II het heft in handen en raakte invaller Mike Trésor Ndayishimiye met een vrije trap de lat. De beloning voor het spel leek vlak voor tijd te komen, toen de thuisploeg een strafschop kreeg voor een overtreding van Owen Wijndal op Pavlidis. De Griek schoot de strafschop echter hoog over.

AZ-spits Myron Boadu kreeg in blessuretijd zijn tweede gele kaart na een duw tegen Pol Llonch, die Boadu daarvoor van zich af had geworpen. De Alkmaarders hebben door het gelijkspel nu drie punten achterstand op Ajax en PSV.

Domper voor AZ ondanks 'beste eerste helft van seizoen', ook Koster heeft te klagen