NOS Voetbal

PSV komt pas na een uur los tegen stug VVV

Bekijk de samenvatting van PSV - VVV-Venlo

Ook na negen competitieduels heeft PSV hetzelfde puntenaantal als koploper Ajax. De aanvankelijk stroef spelende Eindhovenaren wonnen thuis met 4-1 van VVV-Venlo, dat lang een sta-in-de-weg was.

Bij PSV ontbrak Mohamed Ihattaren, wiens vader dit weekend na een ziekbed is overleden. De wedstrijd begon daarom ook met een minuut stilte ter nagedachtenis.

Naast Ihattaren, die werd vervangen door Bruma, ontbraken ook de geblesseerden Jeroen Zoet en Jorrit Hendrix. Daardoor stond Robbin Ruiter onder de lat en speelde Érick Gutiérrez op het middenveld.

De spelers van PSV houden een minuut stilte ter nagedachtenis aan de vader van Mohamed Ihattaren

De creativiteit van Ihattaren werd zichtbaar gemist. PSV begon futloos, was wel de betere ploeg, maar moest de eerste kans aan het goed georganiseerde VVV laten. Ruiter had een redding in huis op een inzet van Haji Wright.

Gaandeweg hing een Brabantse goal in de lucht. Maar in de veelgeprezen frontlinie van de Eindhovenaren ging er telkens net iets mis, waardoor VVV schadevrij bleef. De Limburgers zorgden al counterend ook af en toe voor gevaar.

Bergwijn scoort voor 'Mo'

Naarmate de tijd vorderde leek VVV zelfs meer en meer te gaan geloven in een stunt, ook omdat het er bij PSV niet beter op werd. Maar net op dat moment zorgde Steven Bergwijn na een knappe actie voor de 1-0.

"Voor jou, Mo!", schreeuwde de aanvaller na de goal in de camera, doelend op Ihattaren die het verlies van zijn vader verwerkt. Na het doelpunt was PSV los.

Vier minuten later kopte Denzel Dumfries de tweede binnen en weer vijf minuten daarna maakte Donyell Malen er 3-0 van. Via Tobias Pachonik kwam VVV nog wel terug tot 3-1.

Bekijk hieronder de reacties van Steven Bergwijn, Mark van Bommel en Robert Maaskant.

Nadat de van een kruisbandblessure teruggekomen Ryan Thomas ingevallen was, en voor het eerst in anderhalf jaar minuten maakte, liet Malen het thuispubliek met zijn tiende competitietreffer opnieuw juichen.

Interlandperiode

Door de interlandperiode ligt de eredivisie even stil. Op zaterdag 19 oktober hervat PSV de competitie met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. VVV ontvangt die avond dan Vitesse.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl