Adama Traoré viert de 1-0 bij Manchester City

City verslikt zich in Wolves, United na nieuwe zeperd dieper in crisis

Manchester City heeft in eigen huis zijn tweede nederlaag van het seizoen geleden. De regerend landskampioen ging met 2-0 onderuit tegen Wolverhampton Wanderers en staat nu al acht punten achter op Liverpool. Ook stadgenoot Manchester United verloor, met 1-0 bij Newcastle United.

City had verreweg het meeste balbezit tegen Wolverhampton, maar de bezoekers gaven prima tegenstand en de uitslag was niet eens zo onverdiend. David Silva kwam met een vrije trap op de lat het dichtst bij een goal voor City.

Traoré de beul

Tien minuten voor tijd sloegen de Wolves toe na een fout van João Cancelo. Raúl Jiménez zette de counter geweldig op en bediende Adama Traoré, die beheerst binnenschoot.

Adama Traoré viert de 1-0 met Conor Coady

De 2-0 in de extra tijd was vrijwel een kopie van de eerste goal. Opnieuw was Jiménez de aangever en opnieuw scoorde Traoré. Het was de eerste keer dat City thuis verloor zonder te scoren sinds maart 2016, toen Manchester United de stadsderby met 1-0 won. Pep Guardiola was toen nog geen coach van City.

Debutant matchwinner Newcastle

De problemen van coach Ole Gunnar Solskjaer bij Manchester United worden steeds groter. Drie dagen na de 0-0 tegen AZ in de Europa League ging zijn ploeg ten onder bij laagvlieger Newcastle United: 1-0.

Matthew Longstaff viert de winnende goal

De 19-jarige debutant Matthew Longstaff, wiens oudere broer Sean (21) ook meedeed bij Newcastle, maakte in de 72ste minuut op aangeven van Jetro Willems het winnende doelpunt. Hij klopte doelman David De Gea met een harde schuiver.

Tahith Chong viel in de 86ste minuut voor de vierde keer in bij United. Voor de 19-jarige Nederlandse aanvaller was geen heldenrol weggelegd. Door de derde seizoensnederlaag zakte United naar de twaalfde plaats.

Zeges voor Chelsea en Arsenal

Chelsea boekte een gemakkelijke zege bij Southampton. Het team van coach Frank Lampard kwam via Tammy Abraham en Mason Mount op een 2-0 voorsprong en na de aansluitingstreffer van Danny Ings brachten N'Golo Kanté en Michy Batshuayi de eindstand op 4-1 voor de Blues.

Michy Batshuayi viert de vierde goal

Arsenal won door een goal van David Luiz met 1-0 van Bournemouth en heeft als nummer drie één punt minder dan City. Een dag eerder ging Tottenham Hotspur al met 3-0 onderuit bij Brighton & Hove Albion.