Gefrustreerde Stam: 'We hadden een mooie week en die sluit je dan zo af...'

Na de 3-0 thuisnederlaag tegen AZ was alles bedroevend. Na de 5-1 winst op FC Twente was Feyenoord op de weg terug en na de knappe 2-0 op FC Porto leek Feyenoord weer helemaal in vorm.

Tot de zeperd vanmiddag bij Fortuna Sittard (4-2). "We hadden een goede week en die sluit je dan zo af...", klinkt het vol frustratie uit de mond van trainer Jaap Stam.

Het seizoen van Feyenoord tot nu toe laat zich in twee woorden samenvatten: enorm wisselvallig. "Er gaat wel het een en ander in me om", erkent Stam na de teleurstellende middag. "Maar niet alleen ik, de spelers zitten er zelf ook mee, met die wisselvalligheid."

Vermeer over wisselvalligheid Feyenoord: 'Het ligt niet aan onze instelling'

Doelman Kenneth Vermeer kan geen verklaring vinden voor het wisselvallige presteren. "Het ligt in ieder geval niet aan onze instelling, want de jongens doen allemaal keihard hun best", zegt hij.

De Rotterdammers kwam een snel opgelopen achterstand nog te boven, maar gingen na twee Fortunese goals met een 3-1 achterstand de rust in. Stam: "In de tweede helft ga je voor de aansluiting, maar binnen twintig seconden ligt-ie er al in. Dan wordt het lastig."

Frustrerend

Feyenoord creëerde nog wel kansen, maar wist er nog maar één te maken. Het elftal stapte zo met een totaal ander gevoel dan midweeks tegen Porto het veld af.

"Na die goede wedstrijden tegen Twente en Porto hoop je het niveau vast te houden, maar we geven soms heel makkelijk doelpunten weg. Dat is frustrerend", aldus Stam.

Jorrit Smeets en Fortuna vieren het feestje na de zege op Feyenoord Pro Shots

Voor Fortuna was het pas de eerste zege van het seizoen. Die werd flink gevierd, met een megafoon en een feestje met de supporters op het veld. De ontlading was groot, ook bij Mark Diemers.

"We wisten dat Feyenoord niet heel stabiel is en dat er dus wat te halen zou vallen. Maar dan moesten we wel harder werken, want op kwaliteit winnen we niet. En dat harde werken hebben we gedaan."

Dolblije Ciss: 'Het grote Feyenoord was een beetje moe'

STER reclame