NOS Sport

Kampong opnieuw met ruime zege verder in Euro Hockey League

Kampong heeft geen kind aan Herakles in EHL

Met het grootste gemak heeft Kampong zich verzekerd van deelname aan het finaletoernooi van de Euro Hockey League. Een dag na de 8-1 winst op HC Minsk werd vandaag ook het Belgische Herakles in Barcelona met ruime cijfers verslagen: 6-0.

Waar Jip Janssen zaterdag nog veertig seconden nodig had om de score te openen uit een strafcorner, deed de international dat tegen Herakles al binnen twintig tellen.

Repeterend patroon

En dat bleek een voorbode voor een repeterend patroon. Ook in het tweede en derde kwart scoorde Kampong in de openingsminuut. Boet Phijffer was in beide gevallen de doelpuntenmaker.

Beide ploegen komen het veld op

Door benutte strafcorners van opnieuw Janssen en Martijn Havenga liep de score steeds verder op, maar na de 6-0 van Bjorn Kellerman vond Kampong het in het laatste kwart welletjes.

Final 8

Door de winst plaatst Kampong zich voor de kwartfinales. Bloemendaal was daar als landskampioen al zeker van. HGC slaagde er niet in om de Final 8 te bereiken. Het werd vrijdag in de eerste ronde uitgeschakeld door Hampstead & Westminster.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl