Slordig Ajax mist handvol kansen, maar wint wel in Den Haag

SE SV ADO-Ajax

Enkele dagen na de spectaculaire zege op Valencia in de Champions League heeft Ajax ook in de competitie weten te winnen. Zonder het beste spel te tonen werd ADO in Den Haag met 2-0 verslagen.

Ajax zocht direct naar een doelpunt terwijl ADO zich beperkte tot verdedigen. Het doelpunt van de Amsterdammers kwam al heel snel toen Hakim Ziyech na een knappe soloactie Klaas-Jan Huntelaar aanspeelde die doelman Luuk Koopmans passeerde.

Het doelpunt zorgde ervoor dat ADO wat meer uit zijn schulp kroop en de wedstrijd een stuk opener werd. Ajax bleef via Sergiño Dest en Ziyech gevaarlijk.

Na een half uur kreeg Michiel Kramer dé kans op de gelijkmaker. Na een pass van Tom Beugelsdijk leek Ajax-doelman André Onana mis te zitten, maar herstelde knap op de inzet van de ADO-spits.

Aan de andere kant kon Ajax met twee man alleen op het doel af na knullig balverlies van Milan van Ewijk, maar Promes en Ziyech kregen de bal niet langs doelman Koopmans. Vlak voor rust misten opnieuw Promes en Dest nog kansen om de score te verdubbelen.

Na rust creëerde Ajax aanzienlijk minder kansen en had de landskampioen het bij vlagen lastig tegen ADO, dat desondanks ook niet tot grote kansen kwam.

In de slotfase maakte invaller David Neres uit een counter 2-0.