Novak Djokovic kust zijn trofee
NOS SportAangepast

Djokovic weer helemaal de oude, ook titels voor Thiem en Osaka

Novak Djokovic heeft bij zijn rentree op de ATP Tour met overmacht het toernooi van Tokio gewonnen. De Servische nummer een van de wereld was in de eindstrijd met 6-3, 6-2 te sterk voor de Australiër John Millman.

Djokovic maakte in Tokio zijn rentree, nadat hij vorige maand op de US Open had moeten opgeven met een schouderblessure. Hij heerste deze week weer als vanouds, want hij verloor in Tokio geen set en boekte zijn 76ste toernooizege.

Thiem zegeviert in Peking

Dominic Thiem won het sterk bezette toernooi van Peking. De Oostenrijker was in de finale met 3-6, 6-4, 6-1 te sterk voor de Griek Stefanos Tsitsipas.

Gravelspecialist Thiem schreef voor de vierde keer een hardcourttoernooi op zijn naam. Hij behaalde tien titels op gravel en een op gras. Dit jaar won hij ook op het hardcourt van Indian Wells.

Osaka verslaat bedwingster Bertens

Het vrouwentoernooi in Peking werd gewonnen door Naomi Osaka. De Japanse versloeg in de finale met 3-6, 6-3, 6-2 de Australische Ashleigh Barty, die in de halve finales Kiki Bertens had uitgeschakeld.

Barty speelde haar vierde driesetter op rij en dat liet zich voelen. De tank van de Australische, die goed aan de partij was begonnen maar steeds meer fouten maakte, leek in de derde set leeg.

Osaka boekte haar tweede toernooizege op rij. Vorige week won de Japanse, die na haar titel op de Australian Open een terugval kende, in haar geboortestad Osaka. Barty blijft de mondiale nummer één.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl