NOS Sport

Volleybalcoach Morrison dag na ontslag: 'Geen complete verrassing voor mij'

Morrison: 'Telkens weer de vergelijking met Guidetti'

Hij is het er vanzelfsprekend niet mee eens, maar echt verbaasd was Jamie Morrison ook weer niet toen de volleybalbond hem vertelde dat hij ontslagen werd als bondscoach van de Nederlandse volleybalvrouwen.

"Technisch directeur Joop Alberda is gedurende het hele proces transparant geweest, dus dit bericht kwam niet als een complete verrassing voor mij", zegt de Amerikaan een dag nadat zijn gedwongen vertrek wereldkundig werd gemaakt.

Na de afgetekende nederlagen tegen Italië (OKT) en Turkije (EK) denkt de volleybalbond dat Morrison niet de juiste persoon is om in januari met Oranje te strijden voor de laatste kans op een olympisch ticket.

"Daar denk ik anders over. Zo simpel is dat. Meer wil ik daar niet over kwijt", zegt Morrison met een ongemakkelijke lach.

'Tough shoes to fill'

Volgens Morrison is er geen sprake van een gebrek aan chemie tussen trainer en internationals. Ook niet na de teleurstellende resultaten in 2019. "De speelsters gingen nog iedere dag tot het uiterste."

"Ik kan ook niet een moment aanwijzen waar het is misgegaan. Het is vanaf het begin af aan moeilijk geweest", zegt Morrison, die het begin 2017 overnam van de succesvolle en geliefde Giovanni Guidetti.

"Wat dat betreft moest ik grote schoenen vullen, maar ik heb steeds vastgehouden aan mijn eigen werkwijze. Maar bij iedere nederlaag werd aangehaald dat ik een andere trainer ben dan mijn voorganger."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl