Didi Gregorius viert zijn homerun
NOS Sport

Gregorius bezorgt Yankees met grandslam tweede zege in play-offs

Honkballer Didi Gregorius heeft zijn club New York Yankees een enorme dienst bewezen in de play-offs tegen Minnesota Twins. De geboren Amsterdammer sloeg in de derde inning met volle honken een homerun, een zogenoemde grandslam en goed voor vier punten.

Gregorius gaf zijn ploeg daarmee een 7-0 voorsprong, uiteindelijk wonnen de Yankees met 8-2. Zodoende heeft de ploeg uit New York nu de eerste twee wedstrijden in de best-of-five series van de American League Division Series gewonnen.

Vrijdag werden de Twins al met 10-4 verslagen.

Gregorius kan de grandslam goed gebruiken. De laatste weken verkeert de Oranje-international aanvallend gezien niet in topvorm. Desondanks heeft manager Aaron Boone altijd vertrouwen in hem gehouden.

"Iedereen heeft zijn ups en downs, maar ik heb altijd vertrouwen gehouden", laat de 29-jarige Gregorius na afloop weten. "Ik focus mij op wat ik moet doen en op beter worden. Meer kan ik niet doen. Mensen zullen altijd een mening hebben, maar ik wil gewoon op het veld staan en spelen."

Curtain call

Na de grandslam toonde het publiek in New York zijn waardering voor een van de populairste spelers. Ze trakteerden Gregorius op een zogenoemde curtain call, waarbij een speler door het publiek het veld op wordt geroepen om zich te laten toejuichen.

De Yankees en de Twins reizen nu naar Minneapolis, waar maandag de derde wedstrijd op het programma staat.

In de andere Division Series in de American League hebben de Houston Astros ook de eerste twee wedstrijden gewonnen. Na de 6-2 overwinning vrijdag werd vannacht Tampa Bay Rays met 3-1 verslagen. Grote man aan de zijde van de Astros was werper Gerrit Cole, die maar liefst vijftien keer drie slag gooide.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl