De politie heeft de omgeving afgezet
NOS Nieuws

Burgemeester New York geschokt door doodgeslagen daklozen

Burgemeester De Blasio van New York heeft met verbijstering gereageerd op de gewelddadige dood van vier daklozen in zijn stad. Hij zegt dat hij geschokt is door deze "zinloze daad van geweld tegen de meest kwetsbare mensen binnen onze gemeenschap".

Gisteren sloeg een dakloze man in de wijk Chinatown vier andere zwervers dood met een metalen buis, terwijl ze sliepen. Een vijfde slachtoffer overleefde het, maar raakte ernstig gewond aan zijn hoofd.

De dader is een man van 24 en de politie gaat ervan uit dat hij de slachtoffers willekeurig aanviel. De politiewoordvoerder voegt eraan toe dat er geen bewijs is voor bijvoorbeeld racisme en zegt dat er nog geen motief is.

Slapen

De slachtoffers lagen te slapen in portieken van woningen en steegjes. Agenten kwamen midden in de nacht af op een melding van een mishandeling. Vervolgens troffen ze een dode man op de grond aan en na een zoektocht in de wijk bleek dat er verspreid nog drie lijken lagen. De man zou bij de arrestatie de metalen buis nog in zijn handen hebben gehad.

Het aantal daklozen is in New York de afgelopen tien jaar fors gestegen. Gemiddeld worden er ongeveer zeven daklozen per jaar vermoord in de stad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl