Met zege op Utrecht blijft Vitesse in spoor van Ajax en PSV

Bekijk de samenvatting van Vitesse - FC Utrecht

Vitesse heeft zijn zesde zege van het seizoen binnen. De Arnhemmers wonnen met 2-1 van FC Utrecht, maar hadden daar wel de hulp van de Utrecht-keeper nodig.

De eerste tien minuten waren heel leuk, maar na de kopgoal van Max Clark uit een hoekschop zakte het spelpeil.

Vitesse had nog wel de controle, al veranderde dat na het uitvallen van Oussama Tannane met een op het oog vervelende knieblessure.

Doelman Maarten Paes ziet tot zijn ergernis de bal in het doel rollen

Twee minuten erna schoot Adam Maher door een woud van benen raak. Ook in de tweede helft had Vitesse het lastig, maar de punten bleven toch in Arnhem.

Een mislukt schot van Clark werd verlengd door Tim Matavz, waarna de bal ongelukkig door de benen van doelman Maarten Paes rolde.

Paes: 'Gaat nog een keer gebeuren'

"Ja, helaas overkomt het mij vandaag. Het overkomt elke doelman wel eens in zijn carrière. Je voelt je wel alleen", reageerde de 21-jarige Paes, die zich komende week bij Jong Oranje mag melden. Hij probeerde vooruit te kijken en nuchter te blijven. "Het hoort erbij. En ik kan je nu al wel verklappen, het gaat me nog een keer gebeuren."

Utrecht-doelman Paes na blunder: 'Helaas overkomt het mij vandaag'