Mexicaanse agenten in Cancun na een schietincident waarbij eerder dit jaar zeker 7 doden vielen EPA

Een Amerikaanse journalist van National Geographic is in Mexico in een been geschoten, toen tijdens een interview de drugsdealer waarmee hij sprak werd geliquideerd. Een andere drugsdealer die werd neergeschoten, zou in het ziekenhuis zijn overleden.

Na de start van het gesprek in de stad Ciudad Juárez, in de staat Chihuahua, vielen vier schutters de ruimte binnen. Volgens de Mexicaanse autoriteiten was het interview onderdeel van een hinderlaag, opgezet door de schutters die allen mogelijk vrouw waren.

Na het incident werd de journalist in een lokaal ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. Hij zou met zijn drie crewleden het land inmiddels hebben verlaten.

Agenten hadden recent nog het huis waar het interview plaatsvond doorzocht, omdat er mogelijk twee bendeleden waren doodgeschoten.

Drugsgeweld

Chihuahua is een van de gewelddadigste staten in Mexico. Onder meer het invloedrijke Juárezkartel is afkomstig uit Chihuahua.

Het land wordt al jaren geteisterd door drugsoorlogen, die steeds bloederiger worden. In de eerste helft van dit jaar was het aantal moorden in Mexico 5,3 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

Gemiddeld worden er dagelijks bijna honderd mensen om het leven gebracht in het land, waarmee het aantal moorden op hetzelfde niveau ligt als in 2011.

Tussen 2012 en 2015 leek het drugsgeweld in Mexico nog af te nemen en werd aangenomen dat de ergste strijd tussen kartels voorbij was.

STER reclame