Alfred Schreuder langs de lijn bij Hoffenheim

Schreuder brengt Bayern eerste nederlaag toe met Hoffenheim

Alfred Schreuder heeft met Hoffenheim voor een verrassing gezorgd door Bayern München de eerste competitienederlaag toe te brengen. De Nederlandse coach, vorig seizoen nog assistent van Erik ten Hag bij Ajax, won in München: 1-2.

De opmerkelijke thuisnederlaag kwam voor Bayern vier dagen na de riante zege (2-7) in de Champions League bij Tottenham Hotspur.

Sargis Adamyan was de gevierde man bij Hoffenheim. Hij opende na de pauze de score met een schuiver en na de 1-1 (een kopbal van Robert Lewandowski) was hij met opnieuw een laag schot ook goed voor de winnende goal van Hoffenheim, dat voor dit weekeinde nog twaalfde stond in de Bundesliga.

Peter Bosz

Door de nederlaag ziet Bayern vier clubs op gelijke hoogte komen. Twee van die clubs stonden tegenover elkaar in Leverkusen: het plaatselijke Bayer van coach Peter Bosz en RB Leipzig.

Bosz kwam op voorsprong door een treffer van Kevin Volland in de 66ste minuut, maar Christopher Nkunku maakte kort daarop gelijk. Het bleef bij 1-1. Daley Sinkgraven deed bij Leverkusen één helft mee, hij werd bij rust gewisseld voor de Braziliaan Wendell.

Vijf clubs op veertien punten

SC Freiburg leek zijn gedeelde tweede plaats te verspelen thuis tegen Borussia Dortmund, maar in de laatste minuut van de officiële speeltijd zorgde een eigen doelpunt van Manuel Akanji voor de 2-2.

Op basis van het doelsaldo blijft Bayern München aan kop, maar ook RB Leipzig, SC Freiburg, Bayer Leverkusen en Schalke 04 (dat zaterdagavond in blessuretijd een voorsprong verspeelde tegen FC Köln) verzamelden veertien punten uit de eerste zeven duels.

Twee clubs kunnen dit weekeinde de koppositie overnemen: Borussia Mönchengladbach en VfL Wolfsburg. Zij spelen zondag allebei een thuiswedstrijd, tegen respectievelijk FC Augsburg en Union Berlin.