Nadine Visser bij de series van de 100 meter horden in Doha
NOS Sport

Snelle Visser naar halve finales 100 meter horden

Nadine Visser heeft zich eenvoudig geplaatst voor de halve finales van de 100 meter horden bij de WK atletiek. In Doha liep Visser, de Europees kampioene indoor op de 60 meter horden, in haar serie de derde tijd: 12,75.

Daarmee was Visser slechts 0,04 langzamer dan haar persoonlijk record (12,71). De 24-jarige atlete kende een matige start, maar zag in het vervolg een ticket voor de halve finales nooit in gevaar komen.

Twee jaar geleden, bij de WK in Londen, eindigde Visser als zevende in de finale.

"Ik ben blij dat het is gelukt, want deze tijd had ik niet verwacht", vertelde Visser na haar race. "Het voelde niet zo solide en ook een beetje slordig. Dan is die tijd best positief. Ik voel dat het harder kan, dus er is ruimte voor verbetering."

Een grote concurrente voor het goud werd al uitgeschakeld in de series. Olympisch kampioene Brianna McNeal uit de Verenigde Staten werd gediskwalificeerd na een valse start. Dat was overigens pas de eerste valse start van het toernooi in Qatar.

Olympisch kampioene McNeal al uitgeschakeld op WK

De halve finales van de 100 meter horden zijn zondag om 18.00 uur, de finale volgt zondag om 19.50 uur, op de laatste dag van de WK atletiek in Qatar.

Visser vond het best even spannend aan de start. "Ik ben hier al heel lang en dan heb ik niet zoveel te doen. Het was lang wachten, maar het is lekker dat het nu is begonnen voor mij. Nu nog iets scherper lopen en dan vind ik dat ik de finale wel moet halen."

Ook Reese uitgeschakeld

Ook bij het verspringen werd een grote favoriete voor het goud al uitgeschakeld in de kwalificaties. De Amerikaanse titelhoudster kwam met 6,52 meter één centimeter tekort om de finale te halen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl