Jamie Morrison

'Ronduit teleurstellend 2019' kost volleybalbondscoach Morrison de kop

Jamie Morrison is niet langer de bondscoach van de Nederlandse volleybalsters. Dat maakte de Nederlandse volleybalbond zaterdag bekend. De steun voor Morrison in de spelersgroep was het afgelopen jaar verdwenen.

De Amerikaan Morrison werd begin 2017 aangesteld als coach van de Nederlandse vrouwenploeg. Hij volgde destijds Giovanni Guidetti op. In datzelfde jaar verloor de 38-jarige coach met Oranje de EK-finale van Servië.

Een jaar later kende Morrison zijn grootste succes als bondscoach. Tijdens het wereldkampioenschap in Japan bereikte Nederland de halve finales waarin wederom Servië te sterk was. Oranje eindigde dat toernooi als vierde, de beste prestatie ooit op een WK.

Teleurstellend 2019

Dit jaar is vooralsnog niet succesvol gebleken voor Morrison en Oranje. De ploeg werd in de kwartfinales van het EK kansloos uitgeschakeld door Turkije en liep kwalificatie voor de Spelen mis door het beslissende duel van het OKT te verliezen van Italië. Ook de wedstrijden in het wereldbekertoernooi verliepen niet naar wens.

"2017 en 2018 waren fantastische jaren, maar 2019 was ronduit teleurstellend", is Joop Alberda, de technisch directeur van de volleybalbond, dan ook helder: het uitblijven van de gewenste resultaten dit jaar heeft Morrison de kop gekost.

Alberda: 'Als het vertrouwen wegglijdt, komt het einde dichterbij'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl