Effectief FC Groningen in eigen huis te sterk voor RKC Waalwijk

Bekijk de samenvatting van FC Groningen-RKC Waalwijk

FC Groningen heeft in eigen huis de derde overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van trainer Danny Buijs was dankzij treffers van Mike te Wierik, Charlison Benschop en Gabriel Gudmundsson met 3-0 te sterk voor RKC Waalwijk.

Door de zege stijgt Groningen naar de twaalfde plek, met tien punten uit negen wedstrijden. RKC, nog altijd op zoek naar de eerste overwinning, blijft laatste met één punt.

RKC verprutst kansen

In het eerste kwartier waren de bezoekers twee keer dicht bij een voorsprong. Pogingen van Stanley Elbers en Dylan Vente stuitten echter op doelman Sergio Padt, die FC Groningen met knappe reddingen op de been hield.

Sergio Padt brengt redding op een inzet van Dylan Vente

Waar RKC de kansen miste, kwam FC Groningen na iets meer dan twintig minuten op voorsprong. Aanvoerder Te Wierik was er na een vrije trap van Ajdin Hrustic als de kippen bij om de bal achter Etienne Vaessen te koppen.

Een kwartier later was het opnieuw raak voor de thuisploeg. De 2-0 kwam na een voorzet van Deyovaisio Zeefuik uitgerekend van de voet van Benschop, oud-speler van RKC.

Een blije Benschop vertelt over zijn eerste treffer voor FC Groningen:

Benschop blij met eerste goal: 'Mocht vandaag eindelijk zo zijn'

Na de pauze was RKC niet bij machte om de spanning in de wedstrijd terug te brengen. Clint Leemans tekende na zeventig minuten voor de beste Waalwijkse kans van de tweede helft. Zijn schot ging naast.

Zeven minuten later trok Groningen de zege definitief over de streep. Uit een corner belandde de bal in twee instanties bij Gudmundsson, die niet aarzelde en hard raak schoot.