EPA

De Democratische presidentskandidaat Bernie Sanders pakt zijn campagne weer op. Op Twitter schrijft hij dat hij weer mee zal doen aan het volgende debat. Het debat is op 15 oktober. Sanders werd afgelopen dinsdag in het ziekenhuis opgenomen vanwege hartklachten.

"Ik zie ernaar uit om tijdens het volgende debat onze visie te delen over hoe we dit land moeten veranderen", schrijft de presidentskandidaat op het sociale medium. "Ik heb geluk dat ik goede zorg tot mijn beschikking heb, maar er zijn miljoenen Amerikanen die dit niet hebben." Sanders noemt dat onacceptabel.

De 78-jarige senator uit Vermont kampte tijdens een campagnebijeenkomst in Las Vegas met pijn op de borst. In het ziekenhuis zijn er twee stents (buisjes om de ader open te houden) geplaatst, omdat zijn ader bleek dichtgeslibd.

Samen met Joe Biden (76) en Elizabeth Warren (70) is Sanders een van de favorieten om het volgend jaar op te nemen bij de presidentsverkiezingen in de VS tegen president Donald Trump. In 2016 deed Sanders ook al mee aan de presidentsverkiezingen. Hij pleitte toen ook al voor een zorgverzekering voor alle Amerikanen.

STER reclame