Pablo Rosario wordt na zijn goal gefeliciteerd door Donyell Malen ProShots

PSV heeft het op papier lastige uitduel met Rosenborg betrekkelijk eenvoudig gewonnen (1-4). De Eindhovenaren benutten in het Europa League-duel voor rust al hun kansen, waarna de wedstrijd van alle spanning was ontdaan.

Enige smetje op de avond van PSV was dat keeper Jeroen Zoet in de warming-up met een lichte blessure moest afhaken. Robbin Ruiter verving hem.

Verder had trainer Mark van Bommel een basisplaats ingeruimd voor Ritsu Doan, die zijn draai bij PSV duidelijk begint te vinden. De linkspoot drukte zijn stempel op het Eindhovense spel door bij twee treffers direct betrokken te zijn.

Ruiter kreeg op zijn beurt weinig gelegenheid zich te onderscheiden, want zijn ploeggenoten kregen het makke Rosenborg eenvoudig op de knieën, zij het met wat Noorse hulp. PSV was op zijn hoede voor de Noorse kampioen, na eerder een moeizame tweekamp met de landgenoten van Haugesund.

Denzel Dumfries viert de 0-2 ProShots

Pablo Rosario - weer hij - tekende voor de openingstreffer met een van richting veranderd schot dat via de lat in het doel verdween. Na een aanval via Donyell Malen en Denzel Dumfries werkte Birger Meling de bal achter zijn eigen keeper. Malen maakte voor de pauze ook nog 0-3.

PSV kakte met die riante marge op het bord wat in, waarna Rosenborg in de tweede helft nog wat kansjes kreeg zich terug in de wedstrijd te knokken. Nadat Samuel Adegbenro vanuit de kluts daadwerkelijk wat terugdeed, schakelde PSV echter meteen weer een tandje bij.

Na een counter via Mohamed Ihattaren en Steven Bergwijn kwam de inglijdende Malen kracht tekort om de bal binnen te duwen. Na een goede interceptie van Doan scoorde hij even later echter alsnog voor de tweede keer op aangeven van de Japanner.

De stand in groep D

1. PSV 2-6 (+4)
2. Sporting 2-3 (+0)
3. LASK Linz 2-3 (+0)
4. Rosenborg 2-0 (-4)

Na afloop liet Van Bommel weten dat Zoet in principe had kunnen starten, maar er zelf voor koos om zijn plaats uit voorzorg af te staan aan Ruiter. Zoet had zondag al last tijdens het gewonnen eredivisieduel met PEC Zwolle.

Bekijk hieronder de reacties van Mark van Bommel en Donyell Malen:

Statistieken Rosenborg-PSV:

STER reclame